Logistics Information Systems (LIS) - ICTleveranciers.nl

Logistics Information Systems (LIS)


LIS BV

LIS ontwikkelt en implementeert al meer dan 35 jaar software voor logistieke dienstverleners.

Bekijk hier meer leveranciers van TMS software
 
 Van een advies over ketenintegratie via systeeminstallatie tot en met gebruikerssupport: Logistics Information Systems is uw partner, wij verstaan ons vak en we delen onze kennis en ervaring om onze standaardapplicatie WinSped® voor u te laten werken.

Sinds 1980 ontwikkelt LIS Transport Management Systeem WinSped®, een open ICT-oplossing met universele, krachtige interfaces. Vandaag de dag zijn wij, een team van ruim 100 logistieke experts en programmeurs, met onze standaardapplicatie WinSped® een van de marktleiders in de Europese TMS-markt. In samenwerking met klanten en branchepartners werken wij dagelijks aan de invulling van de wensen van onze klanten en de doorontwikkeling van onze oplossingen.

Over WinSped®
WinSped® bundelt alle relevante gegevens uit de supply chain in een centrale database. U voert vervolgens via overzichtelijke dashboards de regie over de logistiek binnen die keten.

Via uitgebreide integratietools importeert en exporteert u gegevens vanuit en naar externe (ERP )systemen en verladersplatformen zoals bijvoorbeeld TransFollow en TRANSPOREON. Als extra service u stelt deze gegevens ook beschikbaar via WebSped®, het klantportaal waarmee u de belanghebbenden in uw keten proactief en in real-time over de uitvoering informeert: de keten wordt transparant.

WinSped® is een “native” TMS, wat betekent dat WinSped® op zichzelf staat en niet als plug-in geënt is op een bepaald softwareplatform zoals Dynamics of SAP. LIS ontwikkelt WinSped® op basis van de Microsoft® softwarestandaarden, waardoor WinSped® eenvoudig te integreren is met andere Microsoft®-gebaseerde software. Dankzij deze ontwikkelervaring zijn we al bijna twee decennia Microsoft® Gold partner.

WinSped® is modulair opgebouwd en is daardoor geschikt voor kleine en grote operaties. LIS ontwikkelt standaard softwarecomponenten om een oplossing op maat voor uw organisatie te maken. Met één programma bedient LIS zo klanten met een beperkte informatiebehoefte, maar ook de klanten die een uitgebreidere informatiebehoefte hebben.

In de WinSped® basisconfiguratie worden de noodzakelijke TMS-processtappen gecoördineerd:

WinSped

U kunt dit zien als een instapmodel: ideaal voor kleinere bedrijven met een basale informatiebehoefte.

Dit instapmodel wordt uitgebreid met modules waarmee een variëteit aan specialistische activiteiten kan worden geconfigureerd, zoals:

 • WebSped®
  het klantportaal in uw eigen huisstijl voor tracking & tracing en informatievoorziening
 • Boordcomputerintegratie
  met tal van partners, zoals Trimble, Fleetboard, Transics en Astrata
 • WinSped® Konverter
  voor ketenintegratie en dataverrijking
 • Emballagebeheer
  automatisch een nauwkeurige laadmiddelenadministratie, gekoppeld aan de goederenstroom
 • Fleetmanagement
  grip op brandstof- en onderhoudskosten, periodiek onderhoud en de voertuiglevenscyclus
 • SSCC beheer en Crossdock scanning
  tracking & tracing tot op de collo, met simultaan gebruik van externe en intern gegenereerde SSCC’s

Door deze modulaire opbouw kan WinSped® op maat worden ingezet voor verschillende soorten logistieke dienstverlening. Van bulktransporten tot pakketleveringen, van transport met eigen wagens tot het aansturen van externe vervoerders in de rol van expediteur: WinSped® automatiseert het gehele proces “van wiel tot winst”.

Het team van LIS staat in Nederland, Duitsland en Polen voor u klaar om WinSped® samen met u te configureren en daarmee uw complexe logistieke vraagstukken te optimaliseren en te automatiseren.

Meer weten? Wij vertellen er graag alles over!

LIS

Trefwoorden: TMS, transportmanagement, procesautomatisering, software-integratie, modulair, dataconversie, standaardapplicatie, beheersbaar, ketenbeheer, transparantDEMO’S

Bel of mail deze leverancier als u vragen heeft over de ICT oplossing die u zoekt of de aanpak van uw project. Heeft u hulp of informatie nodig van het ICT informatiecentrum, neemt u dan contact op met de servicedesk via 085 40 10 218.

Bedrijfsnaam LIS BV
Adres Postbus 11
Postcode en plaats 8060 AA Hasselt
Contactpersoon J. Zomer
Telefoon 0541 – 200 222
E-mail info@lisbv.nl
Meer informatie Bezoek website