TANS – TALIS - ICTleveranciers.nl

TANS – TALISOptimale automatisering voor logistieke bedrijven is van levensbelang. Een goede automatisering zorgt voor kostenreductie, arbeidsbesparing, betere arbeidsomstandigheden, kortere reactietijden, rendementsverhoging en betere informatievoorziening. Kortom, een optimale automatisering geeft een klantgerichte uitstraling en een betere concurrentiepositie.

Bekijk hier meer leveranciers van TMS software.
 
 TALIS staat voor Transport And Logistics Information System. Talis is modulair opgebouwd zodat u nooit méér koopt dan u nodig heeft. Uitbreiden kan altijd. TALIS is ook verkrijgbaar als ASP en als een service (SAAS). TALIS kan als 32 of 64 versie geleverd worden.

Algemeen
Elke installatie van TALIS omvat standaard zogenaamde codelijsten en codetabellen. Hierin kunt u de algemene gegevens vastleggen zoals materieel, personeel, laad-losplaatsen; etc. Deze gegevens worden door het hele pakket gebruikt. U kunt alle gegevens historisch maken, als u ze niet meer nodig heeft; zoals personeel dat uit dienst gaat. De gegevens worden bewaard.

Rapporten
Van alle tabellen kunnen rapporten geprint en gemaild worden. Standaard worden er van alle tabellen één of meerdere rapporten meegeleverd. Uw consultant kan op verzoek rapportages aanpassen of nieuwe rapporten maken.

Meerdere talen
TALIS wordt standaard uitgeleverd in de Nederlandse taal, maar is ook verkrijgbaar in het Engels, Frans, Duits en Pools.

Help
TALIS wordt geleverd inclusief ingebouwde handleiding. De handleiding is contextgevoelig, dat wil zegen dat als u op een bepaalde plaats in TALIS via F1 help opvraagt, u meteen bij de betreffende helptekst terecht komt. “Snel aan de slag” is een handige functie binnen de help, waarmee u een overzicht krijgt van de belangrijkste stappen die u moet doorlopen om met een module te kunnen werken. Er zijn ook helpfilmpjes verkrijgbaar.

Youtube
Naast de helpfunctie is het ook mogelijk om gebruik te maken van instructiefilms op het YouTube Kanaal van TANS.

Interbase (database)
TALIS wordt geleverd inclusief Interbase Database. Deze 64 bits Relationele database werkt met SQL en is met behulp van een odbc-driver toegankelijk. Er zijn zeer uitgebreide beveiligingsfuncties en de database is vanwege zijn herkomst razendsnel. De maximale capaciteit is 4TB. Interbase is geschikt voor Microsoft Server vanaf versie 2008 met 4Gb intern.

Microsoft Windows
TALIS is ontwikkeld conform de conventies van Microsoft. Alle functies en functietoetsen werken op dezelfde manier als in alle Windows toepassingen. Ctrl P bijvoorbeeld is printen en Ctrl N is een nieuw record aanmaken.

Flexibiliteit
Er zijn geen 2 dezelfde transportbedrijven of logistieke bedrijven en daarom zijn er ook geen 2 dezelfde implementaties van TALIS. Elke inrichting is weer anders omdat elk bedrijf andere opdrachtgevers heeft of andere goederen vervoert, naar andere bestemmingen met ander materieel en met andere medewerkers. TANS heeft er voor gekozen om geen maatwerk aan te bieden. Maar om toch aan de uitgebreide wensen van al die verschillende klanten te kunnen voldoen, heeft TANS een aantal tools ontwikkeld waarmee aanpassingen gedaan kunnen worden. Deze FlexTools kunt u aanschaffen of zelfs per dag huren.

Bedrijfsgegevens
In de zogenaamde bedrijfsgegevens worden er per module parameters ingesteld die de werking van het pakket bepalen. Sommige parameters zijn door de gebruiker zelf te wijzigen en andere alleen door de consultant van TANS. Het aanpassen van factuurnummer of de printerinstellingen zijn zaken die u gemakkelijk zelf kunt aanpassen.

TANS | TALIS - bedrijfsgegevens

Gebruikersinstellingen en autorisaties
Per gebruikersgroep kunnen er autorisaties worden ingesteld. Dit wordt vaak door de applicatiebeheerder gedaan. Hij bepaalt wie wat mag invoeren en welke rapportages iemand mag uitvoeren. Per gebruikersgroep kunnen er invoerschermen gedefinieerd worden. Elke gebruiker kan zelf het zogenaamde grid aanpassen. Hij kan kolommen uitschakelen of een accentkleur meegeven. Daarnaast kunnen er per module per gebruiker een aantal parameters ingesteld worden.

Nieuwe versies en patches
TANS is voortdurend bezig met de ontwikkeling van TALIS. Meerdere keren per jaar komt er een nieuwe versie op de markt. Soms is het ook noodzakelijk om een zogenaamde patch uit te brengen. Als er een nieuwe versie of een nieuwe module op de markt komt wordt u daarvan in kennis gesteld door middel van een brief, een folder of e-mail. Het is verstandig om de nieuwe versies te installeren omdat u anders technisch gezien te ver achter loopt en nieuwe, vaak efficiënte functies mist. Bij elke nieuwe versie worden releasenotes gemaakt die op de website gepubliceerd worden.

TANS | TALIS - nieuwe versies en patches
Uw wensen
Als u wensen of suggesties heeft, kunt u die bekend maken aan de consultant of uw adviseur. Deze zal de wensen noteren en de productmanager beoordeelt deze regelmatig.

Helpdeskondersteuning
U moet bij de dagelijkse gang van zaken kunnen vertrouwen op een adequate helpdeskondersteuning. De helpdesk van TANS is op werkdagen bereikbaar van 8:30 uur tot 20:00 uur en wordt bemand door consultants die ook implementaties verzorgen. U krijgt dus altijd iemand aan de telefoon met praktijkervaring. Als de ondersteuning niet telefonisch kan, dan kunnen wij uw systeem overnemen om u verder te helpen. Gedurende de jaren is de gemiddelde helpdesktijd 20 min., waar we trots op zijn.

Uw vaste consultant
Automatisering moet meegroeien met de omstandigheden. Wetten, klanten en behoeftes wijzigen steeds weer en daarom is het noodzaak uw automatisering blijvend daarop aan te passen. Met TANS kunt u afspraken maken over het onderhoud van uw automatisering door een vaste consultant. Deze persoon kent u en uw organisatie en zorgt ervoor dat u up-to-date blijft.

Uw vaste accountmanager
Naast de contacten met de helpdesk en de consultant wordt er ook contact met u onderhouden met de accountmanager. Hij is verantwoordelijk voor het totale klantbeheer. Hij is voor u het aanspreekpunt bij vernieuwingen of uitbreidingen. U mag ook met hem sparren over andere onderwerpen. De Accountmanager heeft minimaal 1 keer per jaar contact met u of vaker, in relatie tot het aantal functies dat u geautomatiseerd heeft.

Trefwoorden: TMS, WMS, planprogramma, ritplanning, BI, transportsoftware, CRM, transport, logistiek, papierloos transportREFERENTIES

Bekijk alle referenties op de website van TANS.


DEMO’S

Bekijk alle video’s op de website van TANS.Bel of mail deze leverancier als u vragen heeft over de ICT oplossing die u zoekt of de aanpak van uw project. Heeft u hulp of informatie nodig van het ICT informatiecentrum, neemt u dan contact op met de servicedesk via 085 40 10 218.

Bedrijfsnaam TANS
Adres Croy 9h
Postcode en plaats 5653 LC 9h Eindhoven
Contactpersoon René Knapen
Telefoon 040-2629060
E-mail info@tans.net
Meer informatie Bezoek website